Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για νεκρούς από τη κακοκαιρία “Μπάλλος” που έπληξε τη χώρα μας – Τί είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ολόκληρη η χώρα είχε προετοιμαστεί για την κακοκαιρία “Μπάλλος” που έπληξε την περασμένη εβδομάδα τις περισσότερες περιοχές και φυσικά και την Πελοπόννησο, χωρίς όμως ιδιαίτερες καταστροφές.

Όμως , όπως ανέφερε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα , όπως διβάζουμε στο ethnos.gr , υπήρχε εκτίμηση από επιστήμονες για νεκρούς στην Αθήνα, άν επιβεβαιωνόταν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την ένταση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» τις βραδινές ώρες και εάν η κυβέρνηση δεν αποφάσιζε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στον Κηφισό και δεν έκλεινε τα σχολεία, ειδικά στην περίπτωση που πλημμύριζε το ποτάμι.
«Οι επιστήμονες μας είπαν ότι θα φτάναμε τα 220-230 χιλιοστά ύψος βροχής και ο Κηφισός δε θα άντεχε, για αυτό πήραμε την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία. Μας επικρίνουν ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση. Σίγουρα δε θα κλείνουμε την πόλη για “ψύλλου πήδημα”, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε το μεγάλο κακό. Κανείς δε θα ήθελε να είναι μέρος μιας τέτοιας απόφασης, ακόμη και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ