Υπογράφτηκε η σύμβαση για νέες αναρριχητικές διαδρομές στη Στυμφαλία

Μετά την σχετική απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή-δημιουργία «Νέων αναρριχητικών διαδρομών στην Δ.Ε Στυμφαλίας».

Θυμίζουμε  τι είχε ειπωθεί κατά την συζήτηση  του θέματος  στη συνεδρίαση της Επιτροπής: « Η φύση της περιοχής της Ορεινής Κορινθίας, η ύπαρξη τουριστικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή καθώς και ο μικρός χρόνος πρόσβασης της περιοχής μας από την Αθήνα ενδείκνυται για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως η αναρρίχηση, με σκοπό την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Στην ορεινή Κορινθία  και συγκεκριμένα στην περιοχή της ΔΕ Φενεού  έχουν οριοθετηθεί ήδη δώδεκα (12) αναρριχητικές διαδρομές και με την αριθ. 355/2016 Α.Δ.Σ. εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στη δημιουργία-κατασκευή πέντε (5) αναρριχητικών διαδρομών στην Τ.Κ. Κεφαλαρίου της Δ.Ε. Στυμφαλίας (βράχος Φρύγανης), οι οποίες δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα.

Ακολούθως ο Πρόεδρος  πρότεινε να οριοθετηθούν επιπλέον επτά (7) αναρριχητικές διαδρομές στην περιοχή της ΔΕ Στυμφαλίας,  από αναρριχητές με σχετική εμπειρία, από τους οποίους θα γίνει έλεγχος και επιλογή βράχων για διάνοιξη διαδρομών με βάση τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής [στέρεο έδαφος, ιδιαιτερότητες περιοχής, κτλ], καθαρισμός των βράχων από σαθρά κομμάτια, βλάστηση και εξοπλισμό/ασφάλιση των διαδρομών και την κάλυψη της δαπάνης για τη διάνοιξη συνολικά δώδεκα (12) αναρριχητικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕ Στυμφαλίας .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ