Υπογράφτηκε Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  

φωτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προέβησαν  χθες Παρασκευή ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, και ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ.

Η σύμβαση αφορά στο εφαρμοσμένο ερευνητικό έργο σχετικά με την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους υδατικούς πόρους και σε προτάσεις ήπιων παρεμβάσεων για την αειφορική διαχείρισή τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι, μεταξύ άλλων, στα παραδοτέα περιλαμβάνονται προτάσεις για χωροθέτηση λιμνοδεξαμενών σε κάθε μία από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Στόχος του ερευνητικού προγράμματος είναι να επιλεγούν οι ενδεδειγμένες θέσεις ήπιων παρεμβάσεων στις περιοχές με ελλειμματικό ή/και ποιοτικά υποβαθμισμένο υδατικό δυναμικό και συγκεκριμένα λιμνοδεξαμενές, καθώς και λύσεις που βασίζονται στη φύση. Στο πλαίσιο της σύμβασης ορίστηκαν μάλιστα και οι εργασίες που θα γίνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ