Υπουργός Επικρατείας: “Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει με σύστημα που θα ελέγχει κατά το δυνατόν την κινητικότητα και θα εξασφαλίζει την τήρηση των μέτρων”

Πολλή συζήτηση για το πότε θα ανοίξει ξανά η αγορά εν μέσω της πανδημίας  και με τις επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο να έχουν φθάσει στα όριά τους. Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης  είπε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά και η κοινωνία. «Είναι μια μάχη με τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Για το λιανεμπόριο είπε πως το άνοιγμά του θα γίνει με σύστημα που θα ελέγχει κατά το δυνατόν την κινητικότητα και θα εξασφαλίζει την τήρηση των μέτρων. Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το λιανεμπόριο αποτέλεσε υπερμεταδότη του ιού.

Ερωτηθείς για το lockdown δήλωσε πως η παράτασή του ή όχι θα εξεταστεί επίκαιρα.  «Για το επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τους ρυθμούς εξάπλωσης του ιού με αποτέλεσμα να ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία», είπε ο Υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ