Υπουργός Λιβανός: “Εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για να καλυφθούν οι σταφιδοπαραγωγοί που επλήγησαν “. – Τί είπε για τους Κορίνθιους παραγωγούς

Οι παραγωγοί της κορινθιακής σταφίδας έχουν λάβει 10.058,297 εκατομμύρια ευρώ ως επιστρεπτέες προκαταβολές, ενώ και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις έχουν λάβει ενίσχυση  3.073.343,23 ευρώ, δήλωσε , μεταξύ των άλλων, απαντώντας σε Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Χαρίτση σχετικά με την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών της χώρας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός . Ο κος Λιβανός ανακοίνωσε την  διασφάλιση των απαραίτητων πόρων ώστε να καλυφθούν οι σταφιδοπαραγωγοί που επλήγησαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τόνισε: «Η κυβέρνηση πιστεύει σε αυτό το εμβληματικό προϊόν και για το λόγο αυτό παρά τις εισηγήσεις πολλών το ΥπΑΑΤ διατήρησε τη συνδεδεμένη ενίσχυση στη σταφίδα και για τη νέα προγραμματική περίοδο» είπε ο κ. Λιβανός.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποδέχτηκε το αίτημα να υπάρξει παράταση της προθεσμίας   παράδοσης για τη λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους παραγωγούς έως τις   28.01.2022 και για τους μεταποιητές έως τις 18.02.2022.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά του, στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς, έχει αρνητική θέση και δεν επιτρέπει την απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας. «Δυνατότητα απόσυρσης λοιπόν δεν υπάρχει. Δεν μας δίνει τη δυνατότητα η ΕΕ», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ