Υπουργός Οικονομικών: « Δρομολογούμε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος “Γέφυρα” για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Μιλώντας στη Βουλή , στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για νέα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των δανειοληπτών. Παράλληλα  ξεκαθάρισε πως η ανάγκη ταχείας και μεγάλης μείωσης των «κόκκινων» δανείων, εντός των επόμενων ετών, αποτελεί για την Κυβέρνηση, και για την οικονομία, μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις. Μεταξύ των ενεργειών που δρομολογούνται ο Υπουργός  ανέφερε:» – Έχουμε ήδη αναπτύξει στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και προωθούμε τις αναγκαίες ενέργειες για την παράταση και επέκταση του πετυχημένου σχήματος «Ηρακλής».

«Δρομολογούμε τη σταδιακή εφαρμογή της ρύθμισης οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

. Αυτό θα παρέχει επιδότηση μεγάλου μέρους της δόσης επιχειρηματικών δανείων, για διάστημα 8 μηνών προκειμένου να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις. Επιλέξιμες θα είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας..»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ