Υπουργός Παιδείας: «Περισσότερο προσωπικό τα τελευταία 2,5 χρόνια στα ΑΕΙ, αντικειμενικά και ποιοτικά κριτήρια χρηματοδότησης, ευρωπαϊκά κονδύλια..»

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συμμετείχε στις εργασίες της 98ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Επίσης , ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος.

Κατά την εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τους Πρυτάνεις των Α.Ε.Ι. η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως αναφέρθηκε στις παθογένειες που προέκυψαν στον Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας έως τον Ιούλιο του 2019 και στην ανάγκη αναδιάρθρωσής του, ώστε οι Σχολές και τα Τμήματα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να διαμορφώνονται με τρόπο που να αντιστοιχεί στη συνεχή διασφάλιση υψηλής ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση. Ειδικότερα:  Σημείωσε τρεις κεντρικές παραμέτρους που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη: α. η εμπεριστατωμένη προσέγγιση της ΕΘΑΑΕ λαμβάνοντας υπόψιν και τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, β.το τοπίο που διαμορφώθηκε από την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, γ. οι προτάσεις των ίδιων των ΑΕΙ για τη φυσιογνωμία που επιδιώκει να διαμορφώσει το κάθε Ίδρυμα στο μέλλον. Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα, θα αποσταλεί επιστολή προς τα Ιδρύματα που θα θέτει κατευθυντήριους άξονες και θα τα καλεί να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Επίσης ανέπτυξε, μεταξύ άλλων,  εκτενώς το θέμα του προσωπικού των ΑΕΙ, τονίζοντας ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις αποχωρήσεις.  Τόνισε ότι το στοίχημα της διεθνοποίησης των ελληνικών ΑΕΙ .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ