Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας :  «Ο σχεδιασμός μας για τους εμβολιασμούς υλοποιείται βήμα-βήμα και προσεκτικά»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε μιλώντας στον «Σκαϊ» δήλωσε, μεταξύ άλλων :

«Υλοποιούμε έναν σχεδιασμό πολύ σοβαρό, επιστημονικά τεκμηριωμένο και ασφαλή. Ξεκίνησε σταδιακά με εμβολιασμό 50 υγειονομικών σε κάθε Νοσοκομείο αναφοράς και επιταχύνθηκε από τις 4 Ιανουαρίου με 5.000 περίπου εμβολιασθέντες την ημέρα.

Στις 20 Ιανουαρίου θα έχουμε εμβολιάσει 100.000 συμπολίτες μας, υγειονομικούς και λοιπό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δουλεύει στα Νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές όλης της χώρας.

Ήδη από τις 4 του μηνός ξεκίνησε ο εμβολιασμός στις κλειστές δομές, στα γηροκομεία. Και από τις 20 Ιανουαρίου θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό των υπέργηρων πάνω από 85.

Ο σχεδιασμός μας υλοποιείται βήμα-βήμα και προσεκτικά. ….Θα ακολουθήσουμε το σχεδιασμό μας σε ένα πολύ δύσκολο, τεράστιο υγειονομικό εγχείρημα, το οποίο κρύβει και πολλές παγίδες.

Προχωράμε με σταθερό βηματισμό, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς βιασύνες που οδηγούν σε λάθη, χωρίς πολλά λόγια και με επίγνωση ότι θα υπάρξουν δυσκολίες και προβλήματα, που θα τα διορθώνουμε. Έχουμε μηχανισμό ελέγχου, έχουμε μια ομάδα πολύ δυνατή.

….Ας προσπαθήσουμε βήμα – βήμα να ολοκληρώσουμε τους επόμενους μήνες αυτή τη διαδικασία και να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ