Υπουργός Υγείας για εμβολιασμό : “Καλώ τους γονείς, ας μην ακούσουν τον Υπουργό, να μην πειστούν από τον Υπουργό. Να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους”

Μιλώντας στον Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε σοτν εμβολιασμό στη χώρα μας μας αριθμούς. Όπως είπε:  “Το ποσοστό εμβολιασμού στον ενήλικο πληθυσμό είναι στο 65% ενώ συνολικά στον πληθυσμό είναι στο 56-57%. Στις ηλικίες 15-17 είναι στο 25% ενώ στις ηλικίες 12-15 είναι γύρω στο 12-13%.”

Σχετικά με τον εμβολιασμό των  παιδιών ο Υπουργός είπε: “Θέλουμε να πείσουμε τους γονείς- και εγώ είμαι πατέρας κόρης που σε 2 μήνες θα είναι 12 ετών και θα πάει να εμβολιαστεί- οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και εύλογα έχουν μία παραπάνω ανησυχία να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι όταν ένα παιδί νοσήσει σε αυτή την ηλικία, ακόμα και αν το περάσει χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα, η νόσος μπορεί να έχει ακόμα περισσότερες επιπλοκές από το να κάνει το εμβόλιο, καθώς οι όποιες παρενέργειες έχουν αναφερθεί είναι πολύ σπάνιες και απειρολάχιστες.

Οι παιδίατροι είναι αυτοί που ακούνε οι γονείς. Και καλώ τους γονείς, ας μην ακούσουν τον Υπουργό, να μην πειστούν από τον Υπουργό. Να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους. Να ακούσουν τον παιδίατρό τους και ελπίζουμε ότι με μία τέτοια συζήτηση θα πειστεί ο γονέας ότι το καλό για το παιδί του, όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για το ίδιο του το παιδί, είναι να εμβολιαστεί.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ