Υπουργός Υγείας για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων : “Πρόθεσή μας συνολικά είναι να μην πάμε σε υποχρεωτικότητες”

Απεργιακή συγκέντρωση απο το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή τον Τ/Σ ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ανέφερε:

«Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε σε μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας. Θα υπάρχουν συστάσεις όπως υπάρχουν και τώρα για χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και όπου είναι κλειστοί χώροι, αλλά δεν είναι στη βούλησή μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού που ζήσαμε ως χώρα. Αυτή τη στιγμή όπως καταλαβαίνετε περιμένουμε να δούμε συνολικά. Εγώ σας λέω ότι αρχικά η πρόθεσή μας, η πρόθεσή μας συνολικά είναι να μην πάμε σε υποχρεωτικότητες. Ούτε αυτό αν έχει να κάνει με μετρικούς περιορισμούς, είτε αν έχει να κάνει με χώρους που δεν θα μπορούν να είναι προσβάσιμοι, δεν είναι αυτή η επιθυμία μας. Η επιθυμία μας είναι να υπάρχουν συστάσεις, προφανώς θα γίνει και το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο ειδικά που λέτε για τα σχολεία και θα έρθουμε σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Παιδείας λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων να δούμε πως θα είναι και η επιδημιολογική εικόνα. Αλλά σαν φιλοσοφία θέλουμε να πάμε σε συστάσεις ειδικά στον πληθυσμό ο οποίος κινδυνεύει.

Ο βασικός δείκτης που αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε είναι το κατά πόσο πιέζεται το εθνικό σύστημα Υγείας και οι αποφάσεις που σας λέμε που προσανατολιζόμαστε έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι βλέπουμε ότι όσο περνάει η πανδημία δεν βγάζει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, οπότε οι απλές κλίνες είναι πολύ πιο διαχειρίσιμες και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Άρα στο βαθμό που δεν θα πιεζόμαστε και δεν θα χρειαστούμε βαριές νοσηλείες δεν θα χρειάζεται να παίρνουμε μέτρα. Όμως αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται ακριβώς με την πίεση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ