Υπουργός Υγείας: “Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Δεν υπάρχουν σκέψεις να πάμε σε περιορισμούς lockdown”

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Νίκο Στραβελάκη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης , αναφερόμενος και στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού ,δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Καμία σκέψη για περιορισμούς τύπου «lockdown». Θα θέλαμε να έχουμε πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Το λέω επειδή ακούω διάφορα σενάρια. Δεν υπάρχουν σκέψεις να πάμε σε περιορισμούς οι οποίοι θα παραπέμπουν σε lockdown.

Επομένως, αυτή τη στιγμή, λειτουργούμε με το πρότυπο το οποίο λειτουργούσαμε, δηλαδή με κλειστούς χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους. Εμείς αυτό το οποίο θέλαμε ήταν να γινόταν ένα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, προκειμένου να δούμε την πραγματική εικόνα. Ενώ καλέσαμε τον κόσμο, δυστυχώς δεν υπήρξε η ανταπόκριση που θα θέλαμε τις εβδομάδες του δωρεάν testing. Οπότε, υπ’ αυτή την έννοια, το να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας- και για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους- είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε και θα το συζητήσουμε. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ