Υπουργός Υγείας Μ. Βρετανίας: «Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να αρχίσει τη διάθεση του εμβολίου κατά της COVID-19 της Pfizer αν αυτό κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό»

φωτο αρχείου

Δηλώσεις για την διαθεσιμότητα του εμβολίου στη χώρα του έκανε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Όπως είπε , ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται η Βρετανία να αρχίσει τη διάθεση του εμβολίου κατά της COVID-19 κατά της COVID-19 της Pfizer αν αυτό κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Μιλώντας στο BBC  ο Βρετανός πολιτικός είπε ακόμη: «Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την εταιρεία.  Θα είμαστε έτοιμοι να το διαθέσουμε μόλις έρθει, θα είμαστε έτοιμοι από τις αρχές του Δεκεμβρίου, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να το διαθέτουμε πριν από τα Χριστούγεννα».

Στην ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των εμβολίων στη χώρα του, πόσα δηλαδή θα χρειαστεί , ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο αποτελεσματικά είναι στην πρόληψη της μετάδοσης του νέου κοροναϊού.

Ωστόσο ο Χάνκοκ σημείωσε ότι μολονότι έχει σημειωθεί η ταχύτερη δυνατή πρόοδος με τα εμβόλια κατά της COVID-19, η πλειονότητα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει εμβολιαστεί ως το ερχόμενο έτος.

«Ακόμη κι αν αυτό έρθει το ταχύτερο δυνατόν, η ευρεία πλειονότητα των ανθρώπων θα εμβολιαστεί, όπως αναμένουμε, το νέο έτος», σημείωσε.

«Εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα για να κάνουμε τα Χριστούγεννα όσο πιο φυσιολογικά γίνεται», δήλωσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ