Υπουργός Υγείας: «Πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση- Υπάρχει αισιοδοξία αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα»

«Προφανώς οι ρυθμοί της μείωσης των κρουσμάτων είναι πολύ πιο αργοί»  δήλωσε, μιλώντας στον ANT1 , ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός υπενθύμισε για ακόμη μια φορά  πως «Είναι εμφανές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση, οι ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες. Στη Β. Ελλάδα υπάρχει ακόμα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Όμως, θεωρώ ότι καλώς πήραμε αυτά τα μέτρα. Βλέπετε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, η μία πίσω από την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες πηγαίνουν σε σκληρά lockdown»

Για την επόμενη ημέρα ο κος Κικίλιας είπε: «Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και με αγάπη για το συνάνθρωπό μας, να φροντίζουμε την υγιεινή μας, τους κανόνες δημόσιας υγείας, να φοράμε μάσκα και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν, τότε ναι, πράγματι υπάρχει ελπίδα μόνιμης βελτίωσης, αισιοδοξία και υπάρχουν και τα εμβόλια μπροστά και μια νέα προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα.»

Αναφερόμενος στην  ψυχολογική κατάσταση του κόσμου  εν μέσω του δεύτερου lock down , είπε: «Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Κατανοώ πλήρως την πίεση που αισθάνεται ο κόσμος και την ψυχολογία του, είναι πολλοί οι μήνες της προσπάθειάς μας. Όμως θέλω να επαναλάβω ότι πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

Καταλαβαίνω ότι τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί είναι σκληρά για την κοινωνία και την οικονομία. Όμως προέχει η Δημόσια Υγεία, το απέδειξε η Κυβέρνηση με πρώτον από όλους τον Πρωθυπουργό και μετά όλους εμάς. Και νομίζω ότι και το σύνολο της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, παρά τις επιμέρους ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ