Υπουργός Υγείας: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι από το Σεπτέμβριο και μετά για την εξέλιξη της πανδημίας ..”

Μιλώντας για την πανδημία στην ΕΡΤ1 ο Υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι από το Σεπτέμβριο και μετά. Γιατί τα σενάρια είναι δύο, ακόμα και το πιο θετικό σενάριο να πάρουμε, γιατί δε λέω για το αρνητικό σενάριο να έρθει ανησυχητικά και επιθετικά η πανδημία με μία άλλη μετάλλαξη, εμείς μιλάμε με τα δεδομένα που έχουμε τώρα με την Όμικρον. Είναι βέβαιο ότι πάλι θα υπάρξει πίεση στο εθνικό σύστημα Υγείας, θα έρθουν οι χειμερινοί μήνες, το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας, οπότε ακόμα και στις συνθήκες που δεν υπήρχε κορονοϊός και υπήρχε μεγάλη έξαρση της κοινής γρίπης, πάλι υπήρχε πίεση στο εθνικό σύστημα Υγείας.

Άρα θα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες από τώρα ότι η πανδημία βρίσκεται εδώ πέρα, προφανώς έχει μπει σε μία άλλη φάση αλλά δεν έχει εξαλειφθεί κι επομένως είναι βέβαιο ότι το Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να υπάρξει εμβολιασμός.

Ευελπιστούμε ότι θα έχει ολοκληρώσει όλη την προσπάθεια που κάνει η επιστημονική κοινότητα να πάμε σε ένα εμβόλιο τύπου γρίπης, δηλαδή να μην έχουμε αυτή την επαναληπτικότητα αλλά να ξέρουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο θα το κάνουμε εποχιακά όπως γίνεται για τη γρίπη, αυτός είναι ο στόχος, αλλά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα σε εκείνο το επίπεδο, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα κι αν μιλήσουμε απλώς για ενισχυτική δόση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ