Υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού εφόσον ο προϊστάμενος ή ο εργοδότης το ζητήσει  

Με ρύθμιση της κυβέρνησης προβλέπεται η  υποχρεωτικότητα όχι μόνο του εμβολιασμού αλλά και της επίδειξης του σχετικού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ειδικότερα, όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα) υποχρεούνται να επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. Εφόσον κάποιος εργοδότης απαιτήσει να δει το πιστοποιητικό με τη νέα ρύθμιση ο εργαζόμενος οφείλει να το επιδείξει ενώ δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να το ελέγξει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Θυμίζουμε ότι επίσης με τροπολογία  «εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορονοϊού, όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό): – των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία,  των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, μονάδες νοσηλείας, διαγνωστικά κέντρα και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση εξαιρούνται από την υποχρέωση να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει και διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους Υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ