Υποχρεωτική καταγραφή αποθεμάτων αμνοεριφίων και αυγών και πολύ αυστηροί έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια εν ‘όψει του Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και οι έλεγχοι εντείνονται στην αγορά για την αποφυγή εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού και για την προστασία της δημόσιας Υγείας . Στο πλαίσιο αυτό μεικτά κλιμάκια των Υπουργείων  προχωρούν σε αυστηρότερους ελέγχους  στις επιχειρήσεις κυρίως των κρεάτων .  Οι έλεγχοι περιλαμβάνουν  και την  υποχρεωτική καταγραφή αποθεμάτων αμνοεριφίων και αυγών, στα πρότυπα αυτών που έγιναν το 2020. Ένας ακόμη στόχος είναι να προστατευτεί η  ελληνική παραγωγή από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές με αιχμή τις «ελληνοποιήσεις».

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ύστερα από εντολή του ΥΠΑΑΤ, κ. Σπήλιου Λιβανού, μετά από πρωτοβουλία της αρμόδιας Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή και τη συμμετοχή των Υφυπουργών Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριου Οικονόμου και των Γενικών Γραμματέων Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη και Εσωτερικών, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι έλεγχοι να διαρκέσουν από την Δευτέρα 19 Απριλίου έως και την ημερομηνία επίσημου εορτασμού της Πρωτομαγιάς (Τρίτη 4 Μαΐου Προβλέπεται επίσης ότι η πύλη εισόδου του Προμαχώνα,  θα ενισχυθεί  με την παρουσία κτηνιάτρου 24ωρης βάσης, άμεση διασύνδεση των τελωνείων με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας για διασταυρωτικούς ελέγχους των φορτίων στον τόπο προορισμού, ενώ παράλληλα  μόνιμα κλιμάκια του Υπουργείου Ανάπτυξης  θα υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και στο τελωνείο Αττικής για τον συνδυασμό των ελέγχων στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, την Βαρβάκειο, την Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης κ.α. Γενικά θα υπάρχουν έλεγχοι από τα σύνορα έως τον τελικό παραλήπτη, δηλαδή τον καταναλωτή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ