Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς: «Είμαστε εδώ, δίπλα στην Αυτοδιοίκηση για να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Το στοίχημα είναι μεγάλο!»

«Είμαστε εδώ, δίπλα στην Αυτοδιοίκηση για να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Το στοίχημα είναι μεγάλο! Δεν έχει ξαναϋπάρξει στο παρελθόν! Και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μαζί να το κερδίσουμε!».  Αυτά είναι τα πρώτα λόγια από την δήλωση του Υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά αναφορικά με την παρουσίαση στους Δημάρχους όλης της χώρας των πολεοδομικών δράσεων που προωθούνται  για να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και ο κος  Ταγαράς συνέχισε λέγοντας: «Αυτό τόνισα στους δημάρχους όλης της χώρας, σε 5 διαδοχικές τηλε-συνεδρίες που είχαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την  Κ.Ε.Δ.Ε και τον πρόεδρό της  Δημήτρη Παπαστεργίου κατά την παρουσίαση των πολεοδομικών δράσεων που προωθούμε για να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Με 5 πολεοδομικές μεταρρυθμίσεις και ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων στρατηγικής σημασίας προχωρούμε με συγκεκριμένο σχέδιο για να αξιοποιήσουμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο ρόλος των Δήμων είναι καθοριστικός και οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί συντονισμένοι.

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, Μελέτες για Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή δόμησης, για οριοθετήσεις οικισμών και χαρακτηρισμούς δημοτικών οδών είναι κρίσιμα θέματα που πρέπει να σχεδιαστούν σωστά και να ολοκληρωθούν γρήγορα, διότι αφενός το Ταμείο Ανάκαμψης έχει αυστηρούς όρους, χρονοδιαγράμματα και προϋποθέσεις, αφετέρου, με τα προαναφερόμενα εργαλεία, η χώρα θα αλλάξει όψη».

«Για να γίνει αντιληπτό από όλους μας πόσο σημαντικό στοίχημα για τη χώρα μας είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρω χαρακτηριστικά τη φράση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung: «Mια τέτοια δυνατότητα εμφανίζεται μόνο μία φορά ανά γενιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ