Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς: “Στη νέα εποχή, μετά την πανδημία, μπαίνουμε … ποδηλατώντας!»

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς , με αφορμή την συμμετοχή του στην  εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου,  χθες , αναφέρθηκε στην ευεργετική επίδραση που έχει το ποδήλατο στη ζωή μας και στο περιβάλλον. «Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας και προστατεύουμε το περιβάλλον ενώ παράλληλα απαντάμε στην πρόκληση της βιώσιμης κινητικότητας μέσα στην πόλη.» είπε χαρακτηριστικά  . Ο κος Ταγαράς τόνισε αρχικά  ότι  «Η έξοδός μας προς την ελευθερία, μετά από μια μακρά περίοδο πανδημίας, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη ζωή μας. Στη νέα αυτή εποχή μπαίνουμε … ποδηλατώντας!» και πρόσθεσε: « Το ποδήλατο γυμνάζει, ψυχαγωγεί, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, είναι ευέλικτο και εύκολο στο παρκάρισμα. Έχει χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης, ανύπαρκτα καύσιμα, συνεισφέρει στη μείωση του αστικού θορύβου και είναι απόλυτα «καθαρό» ενεργειακά.”

«Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των πολιτικών του για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, έχουμε συντάξει Σχέδιο «Εθνικής Στρατηγικής για το Ποδήλατο» (ΕΣΠ). Με την εφαρμογή του στοχεύουμε:

*στην ενσωμάτωση της χρήσης του ποδηλάτου στην λειτουργία των πόλεων και της υπαίθρου με ομαλό τρόπο,

*στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας,

* στη βελτίωση της ποιότητας του αστικού και εξωαστικού περιβάλλοντος και

* στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που σχετίζεται με τις μεταφορές

Και στηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση

Ισορροπούμε λοιπόν με τα χέρια σταθερά στο τιμόνι, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και πατάμε το πετάλι με προσοχή και ασφάλεια εντός και εκτός πόλης. Για να ανακαλύψουμε νέα μονοπάτια και να αντικρίσουμε, με άλλα μάτια πλέον, τις πόλεις μας, πάνω σε όλο και περισσότερους ποδηλατόδρομους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ