Φέτος γιορτάζουμε μόνο με την οικογένειά μας

Αυτό προτείνουν οι ειδικοί, αυτό πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να βγούμε από την δίνη της πανδημίας .  Σύμφωνα με τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων  το καλύτερο για τις γιορτές είναι  να είμαστε μόνο με την οικογένειά μας. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικά θα είναι να είναι η ίδια.  Επίσης συνιστούν να μην συμμετέχουν σε τέτοιες συναντήσεις άτομα από τις ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 9 ατόμων από 2 οικογένειες σε σπίτια – των παιδιών συμπεριλαμβανομένων.

Κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε διαφορετικά, δεν γίνεται όμως  αλλιώς. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δηλαδή μετά τα Φώτα.

Αν έχουμε συμπτώματα, να μην συμμετέχουμε καθόλου σε παρόμοιες συγκεντρώσεις. Να είμαστε παντού με μάσκα και να αποφεύγουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις, για σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων, όπως και για τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών για συμμετοχή σε συναθροίσεις, ενώ για τις 25 Δεκεμβρίου 2020 και τις 6 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών για συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές. Μάλιστα, για τη μετακίνηση προς και από το σπίτι που θα κάνουμε ρεβεγιόν θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα με το νούμερο 6 στο 13033.  Πρόκειται, δηλαδή, να στέλνουμε τον κωδικό που μέχρι σήμερα στέλναμε για σωματική άσκηση, βόλτα ή κατοικίδιο.  Χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, η οποία θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών.

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Και μην ξεχνάμε:  η ΕΛ.ΑΣ  συνεχίζει τους εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους σε όλη την Επικράτεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ