Φαίνεται να αλλάζουν γνώμη οι Έλληνες για το εμβόλιο

Το εμβόλιο σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στη χώρα μας. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είναι σαφείς: πρώτα θα εμβολιαστούν οι Υγειονομικοί , μετά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες και τελευταίος ο γενικός πληθυσμός.

Πόσο όμως είναι διατεθειμένος να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός; όπως δείχνουν τα πράγματα , οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αλλάζουν γνώμη για το εμβόλιο και άν και δεν έχουμε στη χώρα μας , κίνημα αντεμβολιαστών, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που δηλώνουν πως δεν θα εμβολιαστούν για διάφορους λόγους . Αυτή η άποψη ήταν πιο ισχυρή πριν από την δεύτερη καραντίνα ,όπως τώρα που την διανύουμε , βλέποντας πως είναι η μόνη λύση για να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων και να σταματήσει η πανδημία , οι περισσότεροι από αυτούς τώρα πια δηλώνουν πως θα το κάνουν. Αυτό επίσης που τους κάνει να στρέφονται αποφασισμένοι στο εμβόλιο είναι ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας , κάτι που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για άτομα και  κοινωνία.

Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, στα μέσα Σεπτεμβρίου , το 42% των Ελλήνων δηλώσαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο το κοροναϊού, όταν αυτό εγκριθεί από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς. Τώρα όμως, τρεις μήνες μετά το  ποσοστό αυτό έχει γίνει πλέον 27,4%.

Άν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού θα είναι ένα ικανοποιητικό ποσοστό .

Στις 26 Δεκεμβρίου πάντως έρχονται τα εμβόλια και στις 27 Δεκεμβρίου, αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, πρώτα σε δύο νοσοκομεία. Στον Ευαγγελισμό και στο Σωτηρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ