ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αλλάζει ο καιρός αύριο στη χώρα μας  και συγκεκριμένα ξεκινά από την κεντρική και νότια Ελλάδα. Προβλέπονται , από αύριο το απόγευμα ως και το Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και  πολύ θυελλώδεις ανέμους. Η Ε.Μ.Υ εξέδωσε ανακοίνωση με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες  καλούνται να ακολουθούν τα μέτρα και τις υποδείξεις των αρμοδίων εμπλεκομένων φορέων (Αστυνομικής Διεύθυνσης και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από πτώσεις αντικειμένων που δύναται να προκαλέσουν τραυματισμούς. Επιπρόσθετα, οι πολίτες πρέπει να μην υποτιμήσουν την ένταση, την έκταση και την σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων και πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. Οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) προκειμένου να ενημερώνονται για τα μέτρα προφύλαξης καθώς επίσης  και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) προκειμένου να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία καιρικών συνθηκών.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται: Αύριο Πέμπτη από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της. Την Παρασκευή στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά. Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ