Φορείς της Κορινθίας και Ο.Ε.ΕΣ.Π συζήτησαν διαδικτυακά για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων  εξαιτίας της  πανδημίας –  «Χρειάζεται να παρθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις..»

Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη,  η προγραμματισμένη  ευρεία σύσκεψη της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους καθώς και τους Βουλευτές του Ν. Κορινθίας με θέμα “Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19”.

Η Ομοσπονδία μας ενημερώνει σχετικά : «Κατά την τηλεδιάσκεψη οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την κατάσταση που βιώνει το εμπόριο, καταγράφηκαν προτάσεις αλλά και προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και δεν βοηθούν ώστε να βγουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες από το αδιέξοδο που έχουν βρεθεί. Μέσα σε καλό και παραγωγικό κλίμα διαπιστώθηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και χρειάζεται να παρθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις για να σωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον αφανισμό.

Με στόχο την γρηγορότερη ανάκαμψη του κλάδου μας παραθέτουμε παρακάτω τα μέτρα που διεκδικούμε και χρήζουν άμεσης υλοποίησης:

Όλες οι επιστρεπτέες ενισχύσεις να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες καθώς και τα προγράμματα που τρέχουν από τις Περιφέρειες για την ενίσχυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων να μην απαιτούν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και αυστηρούς όρους υπαγωγής σε αυτά καθώς και να απευθύνονται και σε αυτοαπασχολούμενους και να μην συνδέονται με τον τζίρο κάθε επιχείρησης.

Διαγραφή όλων των χρεών (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Σχεδιασμό νέας ρύθμισης μεγαλύτερης των 120 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων.

Χορήγηση δανείων από τις τράπεζες χωρίς αυστηρά κριτήρια.

Αποζημίωση των εμπορευμάτων που έμειναν απούλητα βάσει των τιμολογίων των επιχειρήσεων, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

Άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

Απόσυρση του πτωχευτικού νόμου καθώς δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία αλλά ούτε και την επαγγελματική στέγη.

Θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας.

Ενέσεις ρευστότητας στους κλάδους που πλήττονται και δεν έχουν επαναλειτουργήσει, όπως για παράδειγμα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα χειμερινά θέρετρα.

Όλοι οι φορείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να εμποδίσουμε και να αντιστρέψουμε τα σχέδια απαξίωσης και οικονομικής εξαθλίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές του Νομού Κορινθίας κα. Σούκουλη – Βιλιάλη Μαριλένα και κ. Ψυχογιός Γεώργιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Πιτσάκης Παναγιώτης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας κ. Μποζίκης Αναστάσιος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και Γ’ Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. κ. Γεώργαρης Βασίλειος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γκρούτσης Ανέστης, η πρόεδρος του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου κα. Λάμπου Αναστασία και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και Αν. Γεν. Γραμματέας της Ο.Ε.ΕΣ.Π. κ. Χαβέλης Νικόλαος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων κ. Θεοδοσάκης Νικόλαος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου κ. Τσάκωνας Ευάγγελος, η πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου κα. Κουρούκλη Ανδριάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Σχοίνου κ. Λάμπου Γεώργιος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η Τριήρης» κ. Παπαμιχαήλ Γεώργιος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ