Φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά
  • 2 πακέτα φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 20 κομμάτια)
· Για τη μαρινάδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 λιαστές ντομάτες
  • 1 φλ. ζωμό κότας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • Εκτέλεση
  • Αφαιρούμε πρώτα την άκρη της κάθε φτερούγας με κοφτερό μαχαίρι.
  • Κόβουμε κάθε φτερούγα στα δύο. Αραδιάζουμε τα κομμάτια σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Βάζουμε στο μπλεντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν.
  • Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά, να βραχούν όλες.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το σκεύος μία νύχτα στο ψυγείο, να μαριναριστούν καλά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Βγάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τις αραδιάζουμε σε ρηχό ταψάκι. Τις ψήνουμε για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Βάζουμε τη μαρινάδα στο ταψί στο οποίο ψήσαμε τις φτερούγες και ανάβουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας μία με δύο φορές. Βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι η μαρινάδα να γίνει σαν παχύ σιρόπι.
  • Σερβίρουμε τη μαρινάδα σε μικρό μπολ δίπλα στην πιατέλα μαζί με τις φτερούγες. Βουτάμε κάθε φτερούγα στη σάλτσα και απολαμβάνουμε!

argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ