Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Στις φλόγες το Πελόπιο – Αγωνία για τον Αρχαιολογικό χώρο

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο είναι σε πλήρη εξέλιξη και για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί από οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη και δύο μονές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Η Ηλεία δοκιμάζεται και πάλι από την φωτιά. Η Αρχαία Ολυμπία καίγεται και αυτή την στιγμή απειλείται και ο Αρχαιολογικός χώρος. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά πέρα απο το Πελόπιο και φθάσει στα σπίτια. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις . Η ατμόσφαιρα είναι αποπνυκτική και όσοι έχουν ανάγκη περιμένουν να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος που να μπορούν να αναπνεύσουν.

Εκκενώθηκε άμεσα η Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες, ενώ ήδη δύο σπίτια  καίγονται ενώ κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ