«Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» : Το πρόγραμμα για νοικοκυριά και αγρότες που θα τους επιτρέψει να μειώσουν κατά πολύ τους λογαριασμούς του ρεύματος

Αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες», από το οποίο αρχικά αναμένεται να επιδοτηθούν περίπου 40.000 νοικοκυριά και αγρότες, για την εγκατάσταση ενός συστήματος που θα τους επιτρέψει να μειώσουν κατά πολύ τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού τους. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 200 εκατ. ευρώ και η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες. Η επιδότηση για μπαταρία είναι 90% και 100%, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη διάθεση35 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για αυτά, ενώ προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ