Φώφη Γεννηματά για Συνεπιμέλεια: «Είναι μια απορρύθμιση, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες διενέξεις, από αυτές που υποτίθεται ότι προσπαθεί να επιλύσει..”

Από το βήμα της Βουλής η  πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά , σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την Συνπεπιμέλεια, ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Να σημειωθεί πως το Νομοσχέδιο ψηφίσθηκε με κυβερνητική πλειοψηφία, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε . Η κα Γεννηματά το χαρακτήρισε ως «μια χαμένη ευκαιρία που φέρνει συγκρούσεις και διχάζει την Ελληνική κοινωνία.» «Είναι μια απορρύθμιση, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες διενέξεις, από αυτές που υποτίθεται ότι προσπαθεί να επιλύσει, αποσπασματική και πρόχειρη», αναφέρει η κα Γεννηματά, στην εφημερίδα Παρόν . Επισημαίνει πώς χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση, καθώς, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ «οι νέες ρυθμίσεις εισάγουν «από το παράθυρο» την λογική της εναλλασσόμενης κατοικίας» που βλάπτει συναισθηματικά το παιδί.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε η Φώφη Γεννηματά τόνισε πώς το ισχύον Οικογενειακό Δίκαιο, είναι από τα πλέον προοδευτικά στην Ευρώπη ακόμη και σήμερα. Ωστόσο χρειάζεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και ένας έμπειρος και αξιόπιστος κριτής.

«Γι’ αυτό προτείναμε την καθιέρωση του σύγχρονου θεσμού του Οικογενειακού Δικαστηρίου, αξιοποιώντας τη σχετική εμπειρία από χώρες που ο θεσμός αυτός εφαρμόζεται, όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία, Ιαπωνία», τονίζει, μεταξύ άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ