Χαράλαμπος Κασίμης: “Ο ΑΟΣΑΚ και το αρδευτικό πρόβλημα στην Κορινθία”

Σε ανάρτησή του στο FB ο πρώην Γεν. Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Χαράλαμπος Κασίμης , αναφέρει μεταξύ άλλων για το Φράγμα του Ασωπού , την λαϊκή συνέλευση που έγινε , για το πρόβλημα της άρδευσης, στο Λέχαιο πριν από λίγες ημέρες , τα εξής:

“Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου βρέθηκα στο Λέχαιο, στην ανοιχτή συνέλευση των αγροτών της περιοχής μας που προκλήθηκε για να συζητήσουν τα προβλήματα άρδευσης που αντιμετωπίζουν και που απειλούν την βιωσιμότητα των νοικοκυριών τους και της γεωργίας στην περιοχή μας.  Οι υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων δεν καθησύχασαν την αγωνία των αγροτών, δεδομένου ότι τα ερωτήματα και η αγωνία για την επόμενη μέρα παρέμειναν.
Στην συνέλευση κυριάρχησαν οι αναφορές στον Αρδευτικό Οργανισμό Στυμφαλίας Ασωπού Κορίνθου (ΑΟΣΑΚ), στο υπό κατασκευή Φράγμα του Ασωπού, στα νερά του βιολογικού καθαρισμού, στα μικρά φράγματα και σε άλλα διάφορα σχετικά θέματα, χωρίς πράγματι να φύγει κανείς αγρότης με την ελπίδα ότι άμεσα θα δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις για την επιβίωση της αγροτικής τους δραστηριότητας την επόμενη χρονιά.
Οι λύσεις του νερού του βιολογικού σταθμού, των μικρών φραγμάτων, των γεωτρήσεων κοκ, μπορεί να κινούνται στην σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκούν και σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσουν άμεσα και ικανοποιητικά το πρόβλημα της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου.
Από την άλλη, η βιώσιμη λύση της άρδευσης από το νερό του Φράγματος του Ασωπού με ευθύνη των κυβερνώντων καθυστερεί και δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμη…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ