Χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση να παραμείνει κλειστό το  Περιφερειακό Ιατρείο Δερβενίου τον Αύγουστο και κάνει παρέμβαση στη Βουλή ο Γ. Ψυχογιός

Γ.Ψυχογιός: Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση για το κλειστό Ιατρείο Δερβενίου τον Αύγουστο. Παρέμβαση στη Βουλή. 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε   ο βουλευτής  του νομού μας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γ. Ψυχογιός “για την απαράδεκτη απόφαση   να παραμείνει κλειστό το  Περιφερειακό Ιατρείο Δερβενίου κατά τον μήνα Αύγουστο που ο πληθυσμός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών   πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας” και προσθέτει πως : “Όλα αυτά έρχονται σε  συνέχεια της υποβάθμισης  και   απαξίωσης του  Δερβενίου  που αποτελεί σημαντικό κέντρο της Δυτικής Κορινθίας και παλιά πρωτεύουσα του Δήμου Ευρωστίνης,  με την διάλυση των ΕΛΤΑ, το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος και του υποθηκοφυλακείου, την εγκατάλειψη υποδομών και έργων κοινής ωφέλειας, κλπ.”

Ακολουθεί η Ερώτηση αναλυτικά όπως κατατέθηκε:

 Αθήνα,  3 Αυγούστου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτο και επικίνδυνο να παραμένει κλειστό όλο τον Αύγουστο το περιφερειακό ιατρείο Δερβενίου. Άμεση τοποθέτηση γιατρών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών»

Με δεδομένη την  υποστελέχωση της  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα χωριά της Κορινθίας, η απόφαση του Νοσοκομείου Κορίνθου και της 6ης ΥΠΕ να παραμείνει κλειστό για όλο τον Αύγουστο το αγροτικό περιφερειακό ιατρείο Δερβενίου, λόγω της μετακίνησης-απόσπασης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετούσε εκεί, έχει προκαλέσει αγανάκτηση αλλά και αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Ο πληθυσμός του Δερβενίου σχεδόν τριπλασιάζεται τον Αύγουστο και συνακόλουθα  η ανάγκη παροχής ιατρικών υπηρεσιών για πολλά και διαφορετικά περιστατικά, για την συνταγογράφηση φαρμάκων ηλικιωμένων που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, αλλά και γενικότερα για το αίσθημα ασφάλειας κατοίκων, παραθεριστών και επισκεπτών.

Επειδή, το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Δερβενίου, δεν έχει κλείσει ποτέ τον Αύγουστο και, μάλιστα, λειτουργούσε πάντοτε με ενισχυμένο προσωπικό συμβάλλοντας σημαντικά στις ιατρικές ανάγκες της καθημερινότητας του πληθυσμού,

Επειδή, το Δερβένι που αποτελεί σημαντικό κέντρο της Δυτικής Κορινθίας και παλιά πρωτεύουσα του Δήμου Ευρωστίνης, έχει υποβαθμιστεί και απαξιωθεί εντελώς τα τελευταία τρία χρόνια με την διάλυση των ΕΛΤΑ, το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος και του υποθηκοφυλακείου, την εγκατάλειψη υποδομών και έργων κοινής ωφέλειας, κλπ.

Ερωτάται ο κ.  Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα λειτουργίας του ιατρείου Δερβενίου, που είναι νευραλγικής σημασίας για την περιοχή, και να στελεχωθεί επαρκώς σύμφωνα με τον Οργανισμό του ιατρείου με το αναγκαίο ιατρικό και λοιπό προσωπικό;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Ψυχογιός”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ