Χιλιομόδι και Σπαθοβούνι “χτυπήθηκαν” περισσότερο από την κακοκαιρία “Αθηνά” – Ξεριζώθηκαν δέντρα

Το «αποτύπωμά της» άφησε και στην Κορινθία η χθεσινή κακοκαιρία. Οι ειδικοί την ονόμασαν «Αθηνά».  Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν περισσότερο τις περιοχές του Χιλιομοδίου και του Σπαθοβουνίου , όπου έπεσαν δέντρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 165 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 145 περιπτώσεις, εκ των οποίων σε 26 για αντλήσεις υδάτων και σε 119 για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων απο πλημμυρισμένα σπίτια,υπόγεια κλπ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δέχτηκε 72 κλήσεις, για κοπές δέντρων στις περιοχές: Καλαμάτα, Τριφυλία, Τρίπολη, Οιχαλία, Πύλο, Μεσσήνη, Μεγαλόπολη, Άργος και Κόρινθο.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ