Χοιρινό κρασάτο

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό (κομμένο σε μικρές μερίδες)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας, τα οποία και έχουμε ψιλοκόψει.

Ρίχνουμε και το κρέας ώστε να τσιγαριστεί μαζί με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις πάρει χρώμα, το σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε δυο φλιτζάνια νερό με την μουστάρδα διαλυμένη. Ανακατεύουμε ξανά.

Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Και αυτό ήταν το κρασάτο χοιρινό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές για το κρασάτο χοιρινό

  • Αν το κρέας μας είναι λιπαρό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξίδι στο μαγείρεμα ώστε να αισθανόμαστε λιγότερο την γεύση της λιπαρότητας.
  • Κατά το τσιγάρισμα θα ήταν καλό να διατηρήσουμε την φωτιά σε χαμηλό επίπεδο.
  • Τα κρασάτο χοιρινό ταιριάζει τέλεια με ρυζάκι.
  • supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ