Χοιρινό να πράσα αυγολέμονο

  Υλικά

  1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα κομμένο σε μερίδες

    1 κιλό πράσα, ίσως και λίγο παραπάνω

    Μισό φλ. τσ. ελαιόλαδο

    1 μικρό ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο

    3-4 μικρά καρότα

    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    2 κ.σ σάλτσα ντομάτα

    1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    αλάτι

    2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

    2 λεμόνια

Εκτέλεση Συνταγής

Bάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στην κατσαρόλα.

Πλένουμε το κρέας κι αφού το πασπαλίσουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό από το κόκκινο πιπέρι, το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.

Μετά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα γιαχνίζουμε μαζί.

Ύστερα ρίχνουμε το κομμένο σέλινο, το ψιλοκομμένο σκόρδο αλλά και ζεστό νερό μέχρι που να καλύψει το κρέας.

Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει, με κλειστό το καπάκι, ώσπου να μαλακώσει αρκετά καλά το κρέας (όχι να διαλύεται, αλλά ούτε να είναι σκληρό). Προσέχουμε όμως να μην κολλήσει και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τα πράσα αφαιρώντας τα σκληρά, εξωτερικά φύλλα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος, με λίγο από το πράσινο, καθώς και τα καρότα.

Κόβουμε τα πράσα σε μπαστούνια 5 εκ. περίπου. Επίσης, κόβουμε τα καρότα μας σε ροδέλες.

Αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το άλλο μισό κουταλάκι απ’ το κόκκινο πιπέρι.

Ανακατεύουμε λίγο ώστε να γιαχνιστούν με το υπάρχον ζουμί.

Μετά προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό (ώστε να φτάσει να καλύψει σχεδόν τα πράσα) κι αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράζει με κλειστό καπάκι ώσπου να μαλακώσουν καλά και τα πράσα, να δέσει η σάλτσα χωρίς όμως να πιει τελείως το ζουμί.

Σ’ αυτό το σημείο κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά κι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο!

Χτυπάμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουνώντας την ώστε να «πάει» παντού,  (χωρίς ν’ ανακατέψουμε).

Καλή όρεξη!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ