Χρίστος Δήμας: «Η Ελλάδα με την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο κάνει ένα αποφασιστικό και Ιστορικό βήμα»

Η Δήλωση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ στο Ιόνιο, αναρτημένη στην προσωπική του σελίδα στο F :

«Σήμερα η Πατρίδα μας μεγαλώνει»

Η Ελλάδα με την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο κάνει ένα αποφασιστικό και Ιστορικό βήμα. Η πρώτη επέκταση του εθνικού μας χώρου από το 1947.

Αξιοποιώντας το Διεθνές Δίκαιο η χώρα μας αυξάνει την εθνική της κυριαρχία με ειρηνικά μέσα και προχωρά σε μια συνολική στρατηγική δείχνοντας τον δρόμο για το πως μια Δημοκρατία διευθετεί τα ζητήματα της με γειτονικά κράτη. Πρακτικές που δηλώνουν ένα ξεκάθαρο υπόδειγμα ασφάλειας και σταθερότητας.

Η ομόθυμη στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων αποτελεί ένα ισχυρότατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται από τον αναθεωρητισμό.

Η Ελλάδα προφανώς μπορεί και στην Κρήτη αλλά και άλλου να ασκήσει αυτό το δικαίωμα. Όμως, σε χρόνο με τρόπο και υπό συνθήκες που η ίδια θα επιλέξει.

Λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών εμπλουτίζουμε περεταίρω το νομικό μας οπλοστάσιο ενώ συνεχίζεται παράλληλα το εθνικό μας σχέδιο για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας.

«Αφήνουμε πίσω μας τα φοβικά σύνδρομα. Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ