Χρίστος Δήμας: «Καταφέραμε παρά την κρίση του Covid_19 να υλοποιήσουμε με το παραπάνω το πρόγραμμα μας για την έρευνα και την καινοτομία»

Μιλώντας το Σάββατο στη Βουλή , κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του κράτους για το 2021, ο Κορίνθιος Υφυπουργός Χρίστος Δήμας αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων , αναφέροντας καταρχήν πως η ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2021 έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Ο κος Δήμας ανέλυσε  τους τομείς όπου επικεντρώθηκαν οι στόχοι του Υπουργείου του καθώς και τους τρόπους για να τους πετύχουν. Είπε, μεταξύ άλλων:  

«Η ψήφιση του Προϋπολογισμού του κράτους για το 2021 έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, την εθνική οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας, εξαιτίας των επιπτώσεων της Πανδημίας.

Το 2021 είναι μία χρονιά ελπίδας για ισχυρή ανάκαμψη και σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων καταφέραμε παρά την κρίση του #Covid_19 να υλοποιήσουμε με το παραπάνω το πρόγραμμα μας για την έρευνα και την καινοτομία.

Διαμορφώνουμε μια νέα στρατηγική που βασίζεται σε 3 κύριους άξονες με στόχο να αποτρέψουμε την φυγή των «μυαλών» μας στο εξωτερικό και να κρατήσουμε το επιστημονικό δυναμικό της χώρας στην Ελλάδα.

Αποτελεσματικότερη σύνδεση της έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Προώθηση κινήτρων στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αυξήσουμε τις δαπάνες σε έρευνα & ανάπτυξη (R&D)

Οργάνωση του κατακερματισμένου οικοσυστήματος καινοτομίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση:τα φορολογικά κίνητρα που αφορούν την αύξηση του ποσοστού των υπερεκπτώσεων δαπανών Ε&Α που είναι σε ισχύ από 01.09.2020.

Από το 130% ανεβάσαμε το ποσοστό στο 200% την δημιουργία του #ElevateGreece, την θέσπιση φορολογικών κινήτρων  για επενδύσεις , την δρομολόγηση Πολιτείας Καινοτομίας στην Αττική και του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς στην Θεσσαλονίκη #ThessIntec, τις δράσεις ΕΣΠΑ όπως το Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ, Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας, Κέντρα Ικανοτήτων.

Παράλληλα συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της βασικής έρευνας, την περαιτέρω  αύξηση των δαπανών Ε&Α από τον ιδιωτικό τομέα, βελτιώνοντας και επισπεύδοντας ταυτόχρονα τις διαδικασίες πιστοποίησης δαπανών Ε&Α και την προώθηση ουσιαστικών εργαλείων που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ