Χρίστος Δήμας: «Μπορούν μαθητές γυμνασίου και λυκείου να φτιάξουν και να τρέξουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση;»

«Μπορούν μαθητές γυμνασίου και λυκείου ακόμα και από δυσπρόσιτα ορεινά μέρη της Ελλάδας να φτιάξουν και να τρέξουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση;» .Το ερώτημα αυτό θέτει ο Κορίνθιος Υφυπουργός Ανάπτυξης, Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας και την απάντηση μας την δίνει ο ίδιος :

“Το Junior Achievement Greece υποστηρίζει τις επιχειρηματικές προσπάθειες μαθητικών ομάδων στα σχολεία με έμφαση στα μικρά, ακριτικά και ειδικά Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.
Στοχεύουμε μέσω του διαγωνισμού να υποστηρίξουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες “startuppers” που οραματίζονται να αλλάξουν την Ελλάδα. Εγώ έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να δρω ως μέντορας για το Γυμνάσιο Κλειτορίας #Καλαβρύτων.
Η ομάδα των μαθητών αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που προβληματίζει έντονα την κοινωνία: την «έμφυλη βία στην ψηφιακή εποχή.»
Δεν ξέρω αν τελικά θα κερδίσουν το βραβείο, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως είναι ήδη νικητές στο στοίχημα της ευαισθητοποίησης και της κοινωνικής συνεισφοράς. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, όπως και στην υπεύθυνη καθηγήτρια τους κα Δημακοπούλου, για την ιδέα και την υλοποίηση και είμαι βέβαιος πως το μέλλον τους ανήκει.
Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, στους δασκάλους, τους γονείς και ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές.
Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
👉 https://jagreece.org/programs/virtual_business/”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ