Χρίστος Δήμας: «Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση»… Μήνυμα του Υφυπουργού για την σημασία του εμβολιασμού

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε στο F ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας τονίζοντας , με αφορμή ένα βίντεο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας για τα εμβόλια, την σημασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Αναφέρει συγκεκριμμένα:

«Το δώρο της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας στην ανθρωπότητα.»

Η επιστήμη πάντοτε νικάει και επικρατεί η λογική. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν 100 χρόνια η ισπανική γρίπη είχε στερήσει τη ζωή 50 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 4 διαδοχικά κύματα. Ευτυχώς για όλους μας η ισπανική γρίπη, η ιλαρά, η ερυθρά, η πολιομυελίτιδα, η ηπατίτιδα Β έχουν πάψει πλέον να είναι θανατηφόρες χάρη στα εμβόλια που μας προσέφερε και συνεχίζει να μας προσφέρει η επιστημονική έρευνα.

Σε αυτή την αλυσίδα της ανθρώπινης γνώσης, που έχει σαν στόχο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή ειδικά των πιο ευάλωτων, έρχεται να προστεθεί και το εμβόλιο του κορωνοϊού. Προϊόν μιας ιστορικά πρωτοφανούς και ασύγκριτης έως τώρα παγκόσμιας ερευνητικής και χρηματοδοτικής κινητοποίησης. Ένα πραγματικό δώρο της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, του ανθρώπινου μυαλού και πολιτισμού.

Όσοι αμφιβάλλουν για το εμβόλιο του κορωνοϊού και προβληματίζονται για την ταχύτητα με την οποία αδειοδοτήθηκε ή την τεχνολογία με την οποία κατασκευάστηκε, ας δουν αυτό το σύντομο αλλά πυκνό βίντεο με την ιστορία των εμβολίων και ειδικά της mRNA τεχνολογίας.

Διότι τελικά «ο Άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση»…

Το  Βίντεο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας για τα εμβόλια την έρευνα και την καινοτομία, μπορείτε να το αναζητήσετε στη σελίδα του κου Δήμα στο F.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ