Χριστουγεννιάτικα ψώνια με βόλτες στα καταστήματα ; όχι φέτος . Ναι όμως με click away!

Ξεχνάμε τις Χριστουγεννιάτικες βόλτες φέτος τις γιορτές . Φέτος τα ψώνια μας θα γίνονται με click away λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Τι είναι το click away

Η μέθοδος του «click away», είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών από τα καταστήματα χωρίς να μεσολαβεί courier.

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

  1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

«Η μέθοδος του «click away» θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για τα εμπορικά καταστήματα, να πωλούν τη περίοδο της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων» αναφέρει το ΕΒΕΠ.

Τη νέα αυτή μέθοδο αποφάσισε η  κυβέρνηση και έτσι ο  όρος αυτός  μπαίνει και επίσημα στη ζωή μας καθώς με αυτόν τον τρόπο, εν μέσω lockdown και τουλάχιστον έως 7 Ιανουαρίου, θα ανοίξουν τα μαγαζιά και θα κάνουμε τα ψώνια μας

Πώς θα γίνεται η αγορά

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει κάποιος, θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε SMS από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία η οποία θα παραδίδεται από έναν άνθρωπο.

Οι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Τα πρόστιμα

Το άνοιγμα αφορά μόνο μαγαζιά που έχουν είσοδο στο δρόμο (εξαιρούνται όσα μαγαζιά είναι σε εμπορικά κέντρα τα οποία θα παραμείνουν κλειστά) θα γίνει με αυστηρότατους όρους  και προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα αν υπάρξουν παρανομίες.

Όπως προβλέπεται, όποιος βάλει μέσα στο κατλαστημα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ