Χρυσοβαλάντης  Μέλλος: «Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια σοβαρή επιπλοκή από τα εμβόλια» – «Μάλλον  θα κάνουμε εμβόλια και τις Κυριακές»

Το πιθανότερο είναι να ανοίξουν ραντεβού και τις Κυριακές για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Μέλλο Χρυσοβαλάντη και τις πληροφορίες που  έχει ο ίδιος,   ο οποίος μίλησε νωρίτερα στην hmerisiakorinthou.gr.

«Το ελπιδοφόρο είναι», όπως μας είπε ο κ. Μέλλος «ότι και στην Κορινθία πέφτουν τα κρούσματα και οι εισαγωγές ασθενών, κάτι που πιθανολογείται ότι είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού του πληθυσμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι κανένας εμβολιασμένος δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σοβαρό σύμπτωμα».

Δημοσιογράφος: Σε τι στάδιο βρίσκεται η έξαρση της πανδημίας το τελευταίο χρονικό διάστημα;

Μέλλος: Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ καλύτερα από ότι πριν από έναν μήνα ή πριν από δύο εβδομάδες. Τα περιστατικά που νοσηλεύουμε έχουν μειωθεί περίπου στα μισά. Δηλαδή αν είχαμε 40-50 ασθενείς στην κλινική, τώρα έχουμε 20-25, το πολύ 30. Είναι πολύ λιγότερα.

Επίσης και τα περιστατικά θετικών κρουσμάτων αλλά που δεν χρήζουν νοσηλείας είναι πολύ λιγότερα. Γίνονται συνεχώς rapid test στον κόσμο στον ειδικό χώρο που έχουμε στο προαύλιο του νοσοκομείου. Και οι εμβολιασμοί προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Μάλιστα έμαθα ότι μάλλον θα κάνουμε εμβόλια και τις Κυριακές. Έτσι κι αλλιώς το Υπουργείο μας έχει δώσει την δυνατότητα να γίνουν κι άλλα, περισσότερα ραντεβού για εμβολιασμούς.

Δημοσιογράφος: Είχαμε κάποιες σοβαρές επιπλοκές σε ανθρώπους που έκαναν εμβόλιο;

Μέλλος: Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποιο σύμπτωμα σοβαρό. Είχαμε δύο λίγο πιο σοβαρά συμπτώματα σε δύο ασθενείς, τον Γενάρη, οι οποίοι ανένηψαν πλήρως χωρίς κάτι πιο σοβαρό. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάτι άξιο λόγου.

Σαφώς και η ύφεση οφείλεται και στα εμβόλια, αφού το τελευταίο   χρονικό διάστημα όσοι έρχονται και είναι θετικοί και νοσηλεύονται, είναι κάτω των 60 και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Δημοσιογράφος: Τα μέτρα τηρούνται;

Μέλλος: Δυστυχώς όχι. Μέτρα δεν τηρούνται και η χαλάρωση είναι εμφανής παντού. Δυστυχώς αυτό σε κάποιες περιπτώσεις θα οδηγήσει και σε άσχημα αποτελέσματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ