Χρυσοβαλάντης Μέλλος : «Ο μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού  στην Κορινθία δείχνει πως η κατάσταση στο νομό μας είναι ευτυχώς ελεγχόμενη ..»  

Για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται η Κορινθία αναφορικά με την πανδημία μας μίλησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κος Μέλλος  Χρυσοβαλάντης. Ο κος Μέλλος απάντησε σε πέντε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κορίνθου, την τήρηση των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα. Συγκεκριμμένα είπε στην hmerisiakorinthou.gr:

Δημοσιογράφος: Πως είναι η κατάσταση της πανδημίας στο Νομό μας;

Μέλλος: Η κατάσταση στο νομό μας είναι ευτυχώς ελεγχόμενη. Όμως την τελευταία εβδομάδα εμφανίστηκαν κάποιες μικρές εστίες. Είναι μεν υπό έλεγχο, αλλά είναι υπό παρακολούθηση ώστε να δούμε ποιες ήταν οι επαφές τους. Πάντως σε γενικές γραμμές τα κρούσματα είναι λίγα. Ο αριθμός τους καθημερινά είναι μονοψήφιος. Διψήφια νούμερα κρουσμάτων είχαμε μόνο όταν «έσκαγαν» αυτές οι μικροεστίες που ανέφερα.

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι θα διατηρηθεί αυτό;

Μέλλος: Όπως φαίνεται αν δεν γίνει κάτι έκτακτο, ναι. Τον τελευταίο μήνα είχαν ελαχιστοποιηθεί, γενικά, τα περιστατικά με πυρετό. Δεν είχαμε προσέλευση. Αλλά τις τελευταίες μέρες  βλέπουμε μία αύξηση εμπύρετων ασθενών, που δεν πάει να πει απαραίτητα ότι είναι covid, αλλά θέλει παρακολούθηση.

Δημοσιογράφος: Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει; 

Μέλλος: Έχουμε ξεκινήσει με τα εμβολιαστικά κέντρα, έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών και από το Σάββατο ξεκινάει ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών. Μέχρι τώρα πάμε πολύ ομαλά χωρίς προβλήματα και παρενέργειες, πέρα από κάποιες μικροαλλεργίες. Έχουν εμβολιαστεί γύρω στα 300 άτομα.

Δημοσιογράφος: Οι Κορίνθιοι τηρούν τα μέτρα;

Μέλλος: Όσο κυκλοφορώ βλέπω ότι οι περισσότεροι τηρούν τα μέτρα. Αντιλαμβάνομαι πως όλο αυτό έχει κουράσει τον κόσμο, γι’ αυτό και έχει αρχίσει μια μεγαλύτερη χαλαρότητα τελευταία και η αστυνομία δεν επιμένει τόσο πολύ. Αλλά σε σύγκριση με τον Νοέμβριο βλέπω ότι οι Κορίνθιοι τηρούν τα μέτρα.

Δημοσιογράφος: Πότε θα μπορούμε να πούμε ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα;

Μέλλος: Τυπικά πρέπει να εμβολιαστεί το  60% του πληθυσμού ή να υπάρξει ανοσία μέσω νόσησης. Αυτό δεν φαίνεται να γίνεται άμεσα αφού όλοι φορούν μάσκα ή μένουν μέσα.

Είμαι μεν αισιόδοξος, αλλά θα πάρει λίγο ακόμη. Δεν μπορώ να πω πότε ακριβώς θα βγάλουμε τη μάσκα. Αν κάποιος έχει κάνει και τις δύο δόσεις, 20 μέρες μετά έχει αναπτύξει  αντισώματα και θα μπορούσε να βγάλει τη μάσκα.Βέβαια τα εμβόλια είναι καινούρια και δεν ξέρουμε με ακρίβεια τα αποτελέσματα ούτε και πόσο θα κρατήσει η ανοσία του εμβολίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ