Χρ. Δήμας: «Και το φετινό καλοκαίρι οι αγρότες βίωσαν πολύ έντονα τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που κατέστρεψε σημαντικό μέρος της παραγωγής”

Στην διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων προς χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για έργα βελτίωσης και καινοτομίας, από το GEN4OLIVE, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας τόνισε την σημασία της έρευνας και της καινοτομίας για τον πρωτογενή τομέα , σε μια εποχή όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα καταστρέφουν και την κορινθιακή παραγωγή.

Όπως  τόνισε ο κος Δήμας  σε σχετική ανάρτηση στο F : «Και το φετινό καλοκαίρι οι αγρότες βίωσαν πολύ έντονα τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης η οποία κατέστρεψε σημαντικό μέρος της παραγωγής. Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι εντονότερα και συχνότερα και θα επηρεάσουν την καθημερινότητα όλων μας αν δεν λάβουμε άμεσα αποτελεσματικά και αποφασιστικά μέτρα.»

«Η έρευνα και η καινοτομία έχουν την δυνατότητα να δώσουν λύσεις στον πρωτογενή τομέα, μεταξύ άλλων και με την αξιοποίηση επιστημονικών δεδομένων στην πρόληψη και την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και με την χρήση της νέας τεχνολογίας.

To Gen4Olive είναι μία δράση καινοτομίας, χρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. που έχει ως στόχο την αύξηση της κινητοποίησης των γενετικών πόρων ελιάς και την προώθηση προ-βελτιωτικών δραστηριοτήτων. Αποτελείται από ερευνητές, επιστήμονες, επιχειρήσεις και από τράπεζες γενετικού υλικού. Στην δράση συμμετέχουν επίσης ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και η Ένωση Φυτωριούχων Ελλάδας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ