Χρ. Δήμας: “Ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί πολύ σημαντικά έργα υπογειοποίησης και αναδιάταξης των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος στην Κορινθία και σε γειτονικές περιοχές”

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας αναφέρει με σημερινή του ανάρτηση στο FB: “Ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί πολύ σημαντικά έργα υπογειοποίησης και αναδιάταξης των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος στην Κορινθία και σε γειτονικές περιοχές, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στα Γεράνεια Όρη, ήδη έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση κατασκευών με ανθεκτικότερες κατά μήκος όλου του δικτύου και έχει ολοκληρωθεί βαθύ κλάδεμα και μάζεμα ξερών για τη δημιουργία ζώνης, οι μελέτες υπογείωσης που έχουν εκπονηθεί ξεκινούν από την περιοχή της Ψάθας – Πόρτο Γερμενό (περίπου 20 χλμ βορειοανατολικά των Γερανίων Ορέων).

Στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κατασκευάζεται επίσης με προγραμματισμό ολοκλήρωσης σε λίγες εβδομάδες το δίκτυο στο Δερβένι στον κεντρικό δρόμο, στη παλαιά εθνική οδό.

Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τις υπογειοποιήσεις που είχαν προβλεφθεί να χρηματοδοτηθούν από το RRF, έχουν επιδοθεί στον εργολάβο για κατασκευή και σήμερα βρίσκονται στην ακόλουθη κατάσταση:

Υπογειοποίηση τμήματος γραμμής Μέσης Τάσης στα Άνω Τρίκαλα: το έργο ήταν σε εξέλιξη και προς το παρόν έχει σταματήσει λόγο έργων αποκατάστασης κατολισθήσεων στην περιοχή.

Υπογειοποίηση στη Στυμφαλία: έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και υποβληθεί για άδεια εκσκαφών προς την Περιφέρεια.

Υπογειοποίηση τμήματος δικτύου στη δασική περιοχή Ρειτό – Σοφικό: Ολοκληρώθηκε η μελέτη για έργο 4χιλ. με διπλή υπόγεια γραμμή. Για την ασφαλέστερη εκμετάλλευση του δικτύου του Κόρφου προβλέφθηκε επέκταση κατά περίπου 3.0 χιλ. υπόγειο.

Υπογειοποίηση στο Κατακάλι: Είναι σε εξέλιξη η μελέτη υπογειοποίησης περίπου 3 χιλιομέτρων.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την υπογειοποίηση στην περιοχή Μπαθαρίστρα της Κορίνθου ενώ σε εξέλιξη είναι έργα υπογειοποιήσεων και στο Κιάτο.

Τέλος ολοκληρώθηκε η υπογειοποίηση μέσης τάσης στο Ξυλόκαστρο και έχει ολοκληρωθεί ή μελέτη υπογειοποίησης χαμηλής τάσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κατασκευή έργου υπογειοποίησης χαμηλής τάσης και στην Κόρινθο.

Τα έργα αυτά ισοδυναμούν με ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής. Μας θωρακίζουν επίσης από τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων, καθώς γίνεται αντικατάσταση γυμνών καλωδίων εναέριων δικτύων μέσης τάσης, υπογειοποίηση και μετατόπιση του δικτύου αλλά και τοποθέτηση μονωτικών καλυμμάτων σε στοιχεία του δικτύου. Τα έργα έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Τάσο Μάνο για την συνεργασία καθώς και όλα τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, ειδικά στο νομό Κορινθίας που εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των σπουδαίων αυτών έργων.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ