Όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς παράταση της καραντίνας , εκτός αν….

Με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στα όριά τους με την καθημερινή πίεση που δέχονται, αφού πρέπει να δεχθούν μεγάλο αριθμό ασθενών με κορονοϊό, οι ειδικοί και η κυβέρνηση συσκέπτονται καθημερινά προκειμένου να καταλήξουν στην ημερομηνία που θα βγούμε από το δεύτερο lockdown , εξετάζοντας όλα τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα.

Ήδη διανύουμε την δεύτερη δύσκολη εβδομάδα της καραντίνας , με τα κρούσματα να αυξομειώνονται , τους διασωληνωμένους να αυξάνονται . Αυξημένος είναι και ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό. Μόνο την Τρίτη είχαμε 2.422 νέα κρούσματα, 443 ασθενείς διασωληνωμένους και 63 θανάτους.

Η κατάσταση ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους, που τηρούν στάση αναμονής ώστε να δουν τι θα γίνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τις 30 του μήνα, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα χρειαστεί να φτάσουμε στα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου να «πέσουμε» στα 500 κρούσματα την ημέρα.

Όπως όλα δείχνουν, το lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα πάρει παράταση.

«Θα περιμένουμε μέχρι τις 30 του μήνα να δούμε τι θα γίνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά πιστεύω ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα για να παγιωθεί η κατάσταση. Αν δούμε τα πράγματα να βελτιώνονται πιο γρήγορα, μπορεί κάποιες δραστηριότητες να ανοίξουν πιο γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο MEGA. Και συνέχισε : «Υπάρχει μεγάλη διασπορά. Μας «καίει» να υπάρχει επάρκεια κλινών στο σύστημα Υγείας. Να έχουμε θετικά τεστ της τάξης του 4% σε σχέση με τα συνολικά, και να έχουμε ένα αριθμό κρουσμάτων, σαφώς κάτω από 1000», σημείωσε. «Κάποια στιγμή θα σταματήσει το lockdown. Και τότε πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που λέγαμε τόσο καιρό. Να εφαρμόζονται τα μέτρα, να φοράει ο κόσμος μάσκα συνέχεια, να τηρηθούν τα μέτρα στα εστιατόρια. «Μαύρα» θα είναι τα Χριστούγεννα αν έχουμε πολλά θύματα. Όλα τα άλλα είναι δεύτερα», τόνισε ο κ. Γώγος.

Πρόσθεσε ότι αν εάν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και ο αριθμός είναι γύρω στα 500 κρούσματα, είναι διαχειρίσιμο και βιώσιμο να ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ