«Όμικρον»: Μεγαλύτερη μεταδοτικότητα – λιγότερη νοσηλεία- Τι είπε ο Υπουργός Υγείας για την πίεση στο Ε.Σ.Υ

Μιλώντας στην ΕΡΤ , ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης , τις προηγούμενες ημέρες, αναφερόμενος στην μετάλλαξη «Όμικρον» είπε: «Η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία τα οποία έχουμε από την «Όμικρον» είναι ενθαρρυντικά ως προς το κομμάτι της νόσησης. Και, όπως είδατε, ήδη στο σκέλος της καραντίνας, ακριβώς επειδή είναι ήπια τα συμπτώματα, στην Αμερική, από το CDC υπάρχει μείωση της καραντίνας. Αυτό δείχνει ότι και οι νοσηλείες, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι νοσηλείες είναι πολύ λιγότερες και η χρονική διάρκειά τους δεν είναι ίδια με της «Δέλτα» που έφτανε τις 10 ημέρες. Μιλάμε για νοσηλείες 48-72 ωρών. Αυτό μας κάνει να έχουμε μια αισιοδοξία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Απλώς τώρα είμαστε σε ένα λεπτό σημείο και αυτό θέλω να το καταλάβουν οι συμπολίτες μας. Γιατί πολύ εύλογα θα πουν ότι από τη στιγμή που η «Όμικρον» βλέπουμε ότι έχει λιγότερη νοσηρότητα, για ποιο λόγο πρέπει ενδεχομένως να πάμε σε μέτρα και νωρίτερα; Διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση από το τέταρτο κύμα με αποτέλεσμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα πίεσης.

Ενώ, λοιπόν, η «Όμικρον» δεν μας δίνει παραπάνω πίεση, ξεκινάμε από ένα υψηλό επίπεδο που μας έχει αφήσει η «Δέλτα» και υπάρχουν και κρούσματα «Δέλτα» τα οποία νοσηλεύονται. Αυτό μας υποχρεώνει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην βρεθεί στα όριά του το Εθνικό Σύστημα Υγείας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ