Όσοι υποβάλετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πάρετε την προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου

Έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου πρέπει να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση θέρμανσης όσοι είχαν λάβει και πέρυσι. Μετά την υποβολή της θα ακολουθήσει με την σειρά της η πληρωμή της προκαταβολής του επιδόματος έως τις 10 Δεκεμβρίου. Εάν δεν υποβάλουν την αίτηση έως το τέλος του μήνα αλλά έως τις 15 Δεκεμβρίου που κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, θα λάβουν το επίδομα στο τέλος Δεκεμβρίου.

Ήδη, όπως διαβάζουμε,  έχουν υποβληθεί σχεδόν 600.000 αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στα νοικοκυριά που είχαν λάβει επίδομα για τη χειμερινή σεζόν 2020/2021, τα οποία σε πρώτη φάση θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το ποσό του επιδόματος που είχαν εισπράξει πέρυσι. Το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ανάλογα με τον χρόνο καταχώρισης των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων θέρμανσης.

Μέχρι πότε έχω προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα θέρμανσης;

Σε περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί έως και την 30ή Νοεμβρίου 2021 από αιτούντα που ήταν δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2020/2021, λαμβάνει έως την 10η Δεκεμβρίου 2021 ως προκαταβολή του δικαιούμενου, σύμφωνα με την απόφαση Α.1243/15-11-21, επιδόματος θέρμανσης το ποσό επιδόματος που του είχε καταβληθεί κατά τη χειμερινή περίοδο 2020/2021. Το ποσό της προκαταβολής θα αφαιρείται από τις αμέσως επόμενες καταβολές του επιδόματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ