10.000 μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη σχολική χρονιά. Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Πέρσι είχαν γίνει για πρώτη φορά μετά την περίοδο της κρίσης 28.300 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Για την επόμενη σχολική χρονιά  η κυβέρνηση ανακοίνωσε 10.000 μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων, τον υψηλότερο αριθμό μόνιμων διορισμών τα τελευταία χρόνια. Από τις 10.000 θέσεις, περίπου οι μισές (4.451) αφορούν αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών που βγήκαν σε σύνταξη σύμφωνα με τον κανόνα μια πρόσληψη για μία συνταξιοδότηση, ενώ οι υπόλοιποι διορισμοί (5.549) αφορούν την κάλυψη κενών που έως σήμερα καλύπτονταν με αναπληρωτές.

Και όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: “Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καλύπτοντας με μόνιμο τρόπο τα κενά στα σχολεία μας ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα δημόσιας Παιδείας και στους εκπαιδευτικούς ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον όπου θα μπορούν να εξελιχθούν και να ασκούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ