«1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»,ένας πρωτότυπος Περιφερειακός Εκπαιδευτικός διαγωνισμός – Οι συμμετοχές ξεκίνησαν

Στο πλαίσιο του  εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχει προκηρυχθεί Περιφερειακός Εκπαιδευτικός διαγωνισμός με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα», τον οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου (ΠΕ.Κ.Ε.Σ), οι Υπεύθυνοι  Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α.) Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά (με ευθύνη των γονέων) ή ομαδικά μέσω του σχολείου τους. Κατάθεση συμμετοχών από 25/03 έως 25/05/2021.

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές/τριες, με «όχημα» τον αθλητισμό, να γνωρίσουν την τοπική ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας ως εκπαιδευτικό εργαλείο.   

«Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1821 μέτρων, εντοπίζοντας στη διαδρομή τους στοιχεία/αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση (ονομασίες δρόμων, αγάλματα, πλατείες κτλ). Στιγμιότυπα από τη διαδρομή τους, μαζί με ένα δρώμενο που θα κάνουν και θα έχει σχέση με την επανάσταση (χορός, ποίημα, τραγούδι, θεατρικό κτλ), θα τα αποτυπώσουν σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Τα καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν και θα κερδίσουν δώρα αθλητικού εξοπλισμού.», αναφέρεται επεξηγηματικά, ενώ γνωστοποιείται και το link για την ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://pelop.pde.sch.gr/?page_id=4034

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ