2021: Η χρονιά – σύμβολο για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση

Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε είναι συμβολική για τη χώρα μας αφού φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση . Γι’ αυτό έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δράσεις.  

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»,  έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή των δράσεων και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ.gr ,  είναι σε θέση να παρουσιάσει το αποτέλεσμα αυτής της πολύμηνης δουλειάς.

Διαβάζουμε σχετικά: Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» κάλεσε την ελληνική κοινωνία αλλά και τους απανταχού Έλληνες να υποβάλουν προτάσεις δράσεων και εκδηλώσεων, προκειμένου να συμμετέχουν όλες και όλοι στη διαμόρφωση του προγράμματος της επετείου. Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι, ιδρύματα και ενεργοί πολίτες κατέθεσαν συνολικά 1827 προτάσεις για δράσεις που εκτείνονται σε όλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς. Μεταξύ αυτών 386 προτάσεις από Δήμους και Περιφέρειες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και 319 προτάσεις από την Ομογένεια και τις επίσημες Ελληνικές Αρχές του Εξωτερικού σε 46 χώρες, σε όλες τις ηπείρους.

Οι προτάσεις αυτές αφορούν εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός της εποχής της με διεθνή διάσταση, την πορεία των 200 χρόνων του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους και τις μεγάλες προσωπικότητες που σημάδεψαν αυτή τη διαδρομή. Η πλειονότητα, όμως, των δράσεων θα ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον, θα αφήνουν μια παρακαταθήκη για το αύριο. Θα είναι δράσεις με αναπτυξιακό περιεχόμενο που θα στοχεύουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.

Το έργο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» δεν εξαντλείται, όμως, στην επιτελική του διάσταση, καθώς η Επιτροπή θα προχωρήσει η ίδια στην υλοποίηση τεσσάρων δράσεων εμβληματικού χαρακτήρα.”

Να σημειώσουμε πως προτάσεις έχουν κατατεθεί προς την Επιτροπή και από την Κορινθία. (π.χ Δήμος Κορινθίων).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ