cheeseburger

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτες cheddar ή τυρί της επιλογής σας
  • 6 ψωμάκια για hamburger
  • ντομάτα σε φέτες
  • δροσερά φύλλα μαρουλιού
  • κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • μαγιονέζα
  • μουστάρδα
  • κέτσαπ

Εκτέλεση

Για το πιο νόστιμο και κλασικό cheeseburger

συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το bbq μας, λαδώνοντας τη σχάρα. Βάζουμε τον κιμά για το cheeseburger της Αργυρώς σε μπολ.

  • Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη.
  • Πλάθουμε 6 burger με πάχος 2 ½ εκ. Δεν πιέζουμε τον κιμά για να γίνουν αφράτα τα burger, όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι γύρω-γύρω και πατάμε βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο κάθε burger.
  • Βάζουμε τα burger στη σχάρα με το βαθούλωμα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5′ κάθε πλευρά γυρνώντας τα μόνο μια φορά. Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί πάνω σε κάθε burger να λιώσει.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με τη κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στην σχάρα για 2′. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας αφράτα ψωμάκια για burger.
Για το cheeseburger της Αργυρώς βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το burger με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.
www.argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ