Cookies με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά

1 φλιτζ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), κομμένο σε κυβάκια

1 φλιτζ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλιτζ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη

3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλ. αλάτι

2 φλιτζ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τα ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη.

Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα δύο είδη ζάχαρης με το βούτυρο. Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζετε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε και το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάτε σε πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτετε στη ζύμη τα κομματάκια της κουβερτούρας κι ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Με τη ζύμη πλάθετε στρογγυλές μπαλίτσες και τις τις πιέζετε με την παλάμη σας για να φτιάξετε τα μπισκότα. Τα στρώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους.

Τα ψήνετε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε/αποθηκεύσετε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ