Έδεσαν και εγκατέλειψαν δύο σκυλιά δεμένα μεταξύ τους

Χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ότι στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Βουρκαρίου της Σαλαμίνας, βρίσκονται δύο ζώα συντροφιάς (σκυλιά) εγκαταλελειμμένα και δεμένα μεταξύ τους.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και της Προέδρου Φιλοζωικής εταιρείας «Κ.ΑΡ.ΔΙ.Α», ελευθέρωσαν και περισυνέλεξαν τα ζώα.

Κατόπιν ελέγχου που διενέργησαν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης τους, από τον οποίο αφαιρέθηκαν οριστικά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των δύο ζώων. Τα δύο σκυλιά θα παραληφθούν από τον υπεύθυνο διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Σαλαμίνας και θα μεταφερθούν στο ΔΙΚΕΠΑΖ – ΠΕΣΥΔΑΠ. Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στον ιδιοκτήτη, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση των άρθρων 9 «Υποχρεώσεις ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς» και 34 «Ποινικές κυρώσεις» του Ν. 4830/2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ