Ένα εύκολο κλασικό κεϊκ

Υλικά

  • 60 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 80 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
·  Για τη φόρμα
  • έξτρα αλεύρι
  • βούτυρο
Εκτέλεση

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κλασικό και εύκολο κέικ ταψιού. Ξεκινάμε τη συνταγή για το κέικ.

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.
  • Χτυπάμε για λίγα λεπτά με το μίξερ χειρός έως ότου να κρεμώσει και αφρατέψει το μείγμα για κέικ.
  • Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα για κέικ, ρίχνοντας εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
  • Σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο μικρό ταψί 20 με 22 εκατοστά αδειάζουμε το μείγμα για κέικ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στο πάγκο μας να σταθεί για 5 λεπτά στο ταψί το μείγμα για κέικ.
  • Ξεφορμάρουμε το εύκολο κέικ ταψιού και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
  • Το σερβίρουμε πάντα ζεστό.

Argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ